23948sdkhjf

Han tar över som CFO på Ica-Handlarnas Förbund

I maj meddelade Bo Sandström att han gjort sitt som ekonomichef hos Ica-handlarnas Förbund. Nu har förbundet utsett en ny CFO. Jakob Pettersson rekryteras internt och tillträder sin nya tjänst den 1 juli. 

– För mig är Ica en fantastisk modell där våra lokala Ica-handlare, tillsammans med Icagruppen står för en långsiktigt hållbar affärsmodell. Det är väldigt inspirerande att få arbeta i denna skärningspunkt och jag hoppas kunna vara med och bidra till fortsatt utveckling av vår Ica-idé tillsammans med det starka team som redan finns på plats, säger Jakob Pettersson i en kommentar.  

Jakob Pettersson började på Hakon Invest 2011 och gick vidare till Ica-handlarnas Förbund 2013. Under åren har han haft flera olika roller inom både investerings- och ägarstyrningsgruppen och är sedan 2019 ansvarig för Förbundets kapitalförvaltning.

Han tar över som CFO mitt under en pågående insiderhärva. En styrelseledamot i Ica-Handlarnas Förbund har suttit häktad och är fortfarande misstänkt huvudman i härvan som utreds av Ekobrottsmyndighten. Åtal väntas väckas under hösten.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eurocash vd om nya butiken och det ännu mer nischade konceptet
Förstagångshandlare till Ica Kärnan
Kenneth Bengtsson blir ordförande på Ljusgårda
Ännu en Hemköpsbutik har fått ett lyft – med upphämtningskåp
Här planeras butik i Helsingborg
Butikerna som gör säljsuccé på Facebook
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094