23948sdkhjf

Ny Willys i K-märkt fastighet mitt i ny stadsdel

Det byggs för fullt i Västra Hamnen i Malmö. Förra veckan presenterades planerna för en Icabutik i kvarteret Triton. Det finns också en Ica Maxi sedan tidigare. Nu får Ica konkurrens av Willys i det expansiva området.

Den nya Wilysbutiken ska placeras i den K-märkta före detta svets- och pannverkstaden i det gamla Kockumsområdet och hamnar därmed mitt i den nya stadsdelen Varvsstaden.

Lokalen är på cirka 3 500 kvadratmeter och öppningsdatum är preliminärt satt till början av 2025. 

– Det blir verkligen en speciell och spännande butik för oss. Med en stor Willys i centrala Malmö flyttar vi fram våra positioner rejält. Extra kul är det med det unika läget i ett område i stor utveckling och med spännande framtidsutsikter, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker.

Den nya Willys-butiken kommer också att kompletteras med en Hämta-station enligt kedjans e-handelskoncept. 

Ungefär två tredjedelar av Västra Hamnens totala yta på 187 hektar är idag planlagd. Första etappen Bo01 började byggas år 2001 och de sista byggprojekten beräknas stå klara runt år 2035. För närvarande pågår en omvandling av de södra delområdena; Varvsstaden, Hamnporten och Citadellsfogen, som kopplar samman Västra Hamnen med centrala och västra Malmö.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094