23948sdkhjf

Snart gör braxen entré i frysdiskarna

Axfoundations Braxen-projekt är redo för frysdiskarna hos Willys och Hemköp. Det sker i höst i form av en fish cake under Axfoods eget varumärke, Garant.

– Genom att utveckla vårt sortiment med fler varor av grönlistad fisk och hållbart odlade vegetabilier bidrar vi till att minska matens inverkan på såväl klimatet som den biologiska mångfalden, kommenterar Ellinor Puerto, chef för sortimentsutveckling på Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

Braxen har länge ansetts vara en så kallad skräpfisk. Men smakmässigt skiljer den sig inte mycket åt från annan, mer populär, fisk. Arbetet med att ta fram braxenfärs har pågått i flera år i ett projekt lett av Axfoundation.

Färsen, från vild fisk fångad i Mälaren och Vänern, serveras redan i skolmatsalar och i restauranger. Axfood-ägda Urban Deli var först ut bland restaurangerna.

Med Garants nya fish cake når braxenfärsen nu också för första gången ut till konsumenter via matbutiker. Den nya produkten uppfyller en rad olika hållbarhetskriterier och bär Från Sverige-märkningen. Utöver braxen innehåller den också baljväxten åkerböna, odlad på Öland och i Kalmartrakten.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Willys vd: “Med Willys Hemma kommer vi åt mer centrala och mindre lägen”
Nu stänger Icabutiken i Rimforsa
Hon blir chef för pappas gamla butik
Ny vd på Svenska Retursystem
Tre år efter Nettoaffären: Det har hänt med butikerna
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11