23948sdkhjf

Nedläggning gav lyft till Coopbutiken

Coopbutiken i småländska Virserum har fått ett lyft. Från att ha varit nedläggningshotad har butiken ökat sin försäljning med 20-25 procent under maj och juni.

– Det har varit jätteproblem där under många år. Så det har diskuterats regelbundet om butiken ska läggas ner eller om det ska satsas, berättar Richard Hedsand, vd för föreningen Coop Oskarshamn med omnejd, till Dagens Vimmerby.

Valet blev att satsa. Med den försäljningsökning som varit egentligen sedan februari föll valet på att investera.

Under våren lade föreningen ner en av sina två butiker i Vimmerby. När det blev relativt ny och bra utrustning över från den flyttades det mesta till Virserum.

– Vi fick bra utrustning över som gått från Vimmerby till Virserum och mer förbättringar är att vänta, säger Richard Hedsand till tidningen.

Butiken har fått ny kassa och frysar, men också två snabbkassor för egen scanning, vilket den inte haft tidigare.

– Vi kan komma att investera ytterligare till hösten. Butiken har även fått en del inredning från Vimmerby så den får konceptet Coop fullt ut, istället för som i dag då det är Coop Konsum, säger Richard Hedsand.

Butikschef Ronja Thoresson är glad över att ledningen valt att satsa på butiken.

– Det är jättekul, det har i princip inte gjorts någonting med butiken sedan den byggdes. Nu har den blivit både finare och luftigare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109