23948sdkhjf

Butiksbiträdet ryter ifrån: Låt tiggaren vara!

Alexandra Björklund, som jobbar på Coop i Ånge, fick nog av trakasserierna mot den äldre dam som tigger utanför butiken.

I ett uppmärksammat och mycket delat inlägg på Facebook skriver hon:

”Utanför Coop sitter en äldre dam från Rumänien och tigger. Denna dam har nu flera gånger uppmärksammat både personal på Coop och polisen om trakasserier och våld som hon utsätts för. Här om dagen var det stora barn utanför butiken som kastade saker på henne. I dag berättade hon att tre äldre barn kommer och bankar och skriker runt hennes bil på kvällar och nätter som står vid kommunparkeringen där hon och familjen sover. Hon är rädd för att sova. Hon är rädd att någon ska skada henne och hennes familj allvarligt eller kanske till och med döda dem.

Jag vill uppmana föräldrar i Ånge att prata med sina barn om detta oavsett om ni misstänker dem eller ej då även ett oskyldigt barn kan hjälpa till att stoppa mobbing och grupptryck.

Och alla vill jag uppmana att säga ifrån om man ser något.

Man har rätt att tycka vad man vill om tiggeri, men det är INTE okej att trakassera, misshandla eller hota folk, oavsett var de kommer ifrån, hur de ser ut eller hur de försörjer sig. Allra helst inte de mest utsatta i samhället.”

Kommentera en artikel (1)

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079