23948sdkhjf

Hållbarhetschefen lämnar Coop för Vi-skogen

Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet & kvalitet på Coop Sverige, lämnar företaget för att bli arbetande styrelseordförande för biståndsorganisationen Vi-skogen och går samtidigt över till KF för att arbeta med strategisk kooperativ utveckling.

Per Magnusson, i dag chef för strategi & verksamhetsutveckling på Coop Sverige, går parallellt med det jobbet in som tillförordnad chef för hållbarhet & kvalitet.  

– Coops hållbarhetsarbete har de senaste åren gått från klarhet till klarhet. Charlotta har tillsammans med sitt team förstärkt den roll Coop har inom området hållbarhet. Förutom lanseringen av den världsunika hållbarhetsdeklarationen har vi flyttat fram våra positioner inom områden som djurhållning, förpackningsmaterial, biologisk mångfald, matsvinn och inköpsprocesser. Det här är ett viktigt arbete för att bidra till en mer hållbar livsmedelskedja, säger Marie Nygren, vd för Coop Sverige, i en kommentar. 

Charlotta Szczepanowski går in i sina nya roller den 1 september 2022. Rekryteringen av en efterträdare kommer att påbörjas.

– Det har varit givande att fortsätta utveckla Coops starka tradition inom hållbarhet tillsammans med alla kolleger. Under min tid på Coop har vi flyttat gränser för att säkerställa en mer hållbar livsmedelskedja. Jag kommer fortsatt vara en del av kooperationen och ser fram emot möjligheten att ta mig an mina nya uppdrag. Vi-skogens arbete är oerhört viktig för våra medlemmar, säger Charlotta Szczepanowski.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078