23948sdkhjf

Håkan Åkerström tillbaka hos Bergendahls – som vd för Granit

Lämnade Bergendahls i samband med den stora Axfood- och Bergendahls-affären förra året.

Granit bytte vd i september förra året. Mindre än ett år senare är det åter dags för vd-byte. Håkan Åkerström, tidigare vd för Bergendahls Food, återvänder till koncernen för att ta över inredningskedjan.

Jag är mycket glad över att Håkan är tillbaka inom koncernen och tar vid arbetet med att stärka Granits affärsmodell och marknadsposition. Håkan är en uppskattad ledare, han har ett starkt affärsfokus och en mycket gedigen erfarenhet inom logistik och varuflöde. Hans bakgrund är utmärkt för uppdraget och det blir mycket intressant att följa utvecklingen framåt, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls & Son.

Håkan Åkerström lämnade Bergendahls Food i samband med den stora Axfood- och Bergendahls-affären förra året. Han hade då varit på Bergendahls Food sedan 2019. Sedan dess har han samlat på sig en rad styrelseuppdrag; i Sabis, techföretaget Tendmill och inköpsplattformen Stockfiller.

Åkerström har tidigare också varit vd för Martin & Servera, vd på Dagab och haft ledande positioner på Plantagen och Lindex. 

Att få leda utvecklingen av Granit är en spännande utmaning. Det sker intressanta förändringar på marknaden just nu, med nya strukturer och förändrade köpmönster. Det finns många fina värden i Granit och jag ser fram emot att transformera bolaget till nya marknadsförutsättningar tillsammans med mina kollegor, både i Sverige och internationellt, säger Åkerström i en kommentar. 

Håkan Åkerström efterträder Thomas Dunaker som går vidare till en ny roll inom Bergendahlskoncernen.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Svensk Handel om de rekordhöga lönekraven
Årets medarbetare gör kometkarriär med mjuka mervärden
27-åringens första butik: ”Det är ett stort ansvar”
Ica Kvantum Tyresö bygger om hela butiken
Ica Supermarket varslar när Willys öppnar
Ny Willys byggs på samma plats som den nedbrunna butiken
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.156