23948sdkhjf

Coop-butik i lågor vid storbrand på skärgårdsö

Coop Källö-Knippla totalförstörd under nattens brand.

Klockan 18:54 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en brand i en byggnad på Källö-Knippla i Öckerö kommun i Göteborgs norra skärgård. I byggnaden finns lägenheter, restaurang och öns enda livsmedelsbutik, Coop Källö-Knippla. Vid räddningstjänstens framkomst var det en fullt utbruten brand som spridit sig till flertalet lägenheter.

Vid 22.45-tiden jobbade räddningstjänsten frenetiskt för att få branden under kontroll och rädda butiken. En del av taket på byggnaden hade då precis rasat in.

Två timmar senare, klockan 00.40, meddelade räddningstjänsten att branden spridit sig inne i Coop-butiken. Det var i det läget oklart om det skulle gå att rädda något av butiken.

Jag vågar inte svara på det nu, men vi jobbar frenetiskt, sa Bosse Florell på räddningstjänsten till Göteborgs-Posten.

Klockan 02.40 var läget, enligt G-P, oförändrat både vad gäller spridningen i butiken och antalet räddningsenheter på plats.

Vid sex-tiden på onsdagsmorgonen uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll, men att byggnaderna är totalskadade.

– Vi håller fortfarande på där, men branden är under kontroll. Vi håller på att skifta personal, meddelade Bosse Florell till Expressen. 

Inga människor ska ha skadats vid branden, men då man inte vet hur den startat så har polisen inlett en förundersökning med rubricering mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras så fort det är möjligt att gå in i byggnaden.

Källö-Knippla, Centrum handelsföreningen är Coops minsta förening med 186 medlemmar och endast en butik, den nu nedbrunna skärgårdsbutiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063