23948sdkhjf

Willys köper Matrebell

Öppnar nästa år i Stockholmsförort.

Willys förvärvar Matrebell-butiken Nya Pulsen från Flemingsbergs Livs AB och öppnar därmed sin första butik i Stockholmsförorten Flemingsberg i södra Stockholm. 

.  Efter övertagandet kommer butiken att stängas under ett antal veckor för att genomgå en omfattande modernisering och ombyggnad till Willys senaste butikskoncept, med bland annat en stor frukt- & gröntavdelning, färskt bröd som gräddas i butiken och många prisvärda vardagsvaror. Omprofileringen till Willys kommer också att innebära att prisnivån i butiken går ner.

Etableringen av butiken i Flemingsberg innebär att Willys ytterligare stärker sin närvaro i sydvästra Stockholm. Så sent som i våras gick Willys ut med nyheten att man avser att etablera en ny Willys-butik i Botkyrka. Sedan tidigare finns också Willys-butiker i närbelägna Tumba och Kungens kurva. Men Willys etableringschef Heinz Möller ser potential för fler Willys i Stockholmsområdet:

– Vi ser att vi bidrar till att sätta press på matpriserna där vi etablerar butiker, något som det finns ännu större behov av nu när matprisinflationen är hög. Många har mindre pengar över i plånboken, och att få tillgång till en butik med riktigt låga priser kan göra stor skillnad, säger Heinz Möller, i en kommentar.

Nyligen såldes Matrebell-butiken Matboden i Ektorp, Nacka, till Coop Butiker & Stormarknader, CBS.

Nya Pulsen har cirka 80 medarbetare, som samtliga kommer att erbjudas anställning i den nya Willys-butiken.

Transaktionens genomförande är villkorat av godkännande från Konkurrensverket. Parterna är överens om att tillträde tidigast ska ske den 16 januari 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Svensk Handel om de rekordhöga lönekraven
Årets medarbetare gör kometkarriär med mjuka mervärden
27-åringens första butik: ”Det är ett stort ansvar”
Ica Kvantum Tyresö bygger om hela butiken
Ica Supermarket varslar när Willys öppnar
Ny Willys byggs på samma plats som den nedbrunna butiken
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.141