23948sdkhjf

Yuncture Invest och branschprofilen startar nischat investmentbolag

Inkubatorföretaget Yuncture Invest startar tillsammans med branschveteranen Mats Bejmyr ett investmentbolag nischat mot detaljhandel och foodtech.

Yuncture har sedan 2017 framgångsrikt hjälpt och coachat startupföretag i alla branscher, både via sitt inkubatorprogram och genom investeringar. Idén till den nya satsningen väcktes sedan Mats Bejmyr agerat mentor åt godisdrottningen Sara Serray, som år 2018 deltog i Yunctures inkubator med startup-bolaget Wellibites.

Mats har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln med ledande roller på stora företag som Cederroth och Axfood, bland annat som vd för ett av dotterbolagen. De senaste åren har han även drivit ett eget rekryteringsbolag inom detaljhandeln samt varit vd på Maten É Klar, där tv-kocken Tareq Taylor är en av grundarna.

– Att kunna kombinera Mats fantastiska spetskompetenser och erfarenheter med Yunctures generella affärskunskaper och nätverk känns riktigt spännande. Vi har känt Mats under lång tid, och det kommer både bli spännande och roligt att arbeta närmare honom, säger Yunctures vd Christoffer Rydhede i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078