23948sdkhjf

Retaildagen: Meta Persdotter ser fram emot minglet

Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader, är en av talarna under Retaildagen.

Meta Persdotter har haft en rad uppdrag inom detaljhandeln. Hon har bland annat varit vd för Svenska Spel och Duka, kommersiell direktör för Rusta och ÖoB, försäljningschef på Stadium och varuhuschef på Ikea i Kungens Kurva. Sedan juni 2021 är hon vd för Coop Butiker & Stormarknader, CBS, som driver cirka 200 Coop-butiker i Storstockholm, Uppsala, Södermanland och Östergötland.

Den 20 september står Meta Persdotter på scenen på Retaildagen.

Vad tänker du prata om?

– Jag tänker prata om den kultur och innovationsresa som Coop Butiker och Stormarknader är på. Vi vill vara Sveriges bästa matkedja som våra kunder rekommenderar men också den schysstaste arbetsplatsen. Därutöver vill vi fortsätta att jobba med innovation och utveckling, nu senast Coop Skärgård, men också vår nya Stora Coop i Haninge. Allt med hållbarhet i alla led och att fortsätta att vara den grönaste kedjan.

Vad betyder sådana här event för branschen?

– Det är viktigt att lyssna in varandras positioner och verksamhet, vilka viktiga frågor finns? Ska vi vara med och driva större frågor tillsammans inom exempelvis logistik- och transportfrågor?

Vad tycker du är de viktigaste frågorna för branschen?

– Att vi säkerställer att den fysiska butiken fortsatt är viktig och utvecklar nya koncept för att möta kundens olika behov. Vårt ansvar inom hållbarhet och transporter för miljön och våra kunder är en annan sak men också vår omvärld som är väldigt föränderlig med många utmaningar, exempelvis kriget i Ukraina.

Vad tycker du själv ska bli mest spännande att lyssna på?

– Jag väljer helheten, men också minglet med likasinnade inom retailbranschen.

Retaildagen

  • Tema: “Handeln i omvandling – de ska ta retail in i framtiden”.
  • Datum: 20 september
  • Plats: Norra Latin, Stockholm.
  • Några av talarna: Ayad, Al-Saffar, vd och huvudägare Åhléns, Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian, Christopher Thour, concept & expansion manager Kjell & Co, Sebastian Rudenstam, medgrundare Beleco, Jorge Castro, SEO & Growth specialist.
  • Arrangörer: Fri Köpenskap, Dagens Handel, Habit, Transport & Logistik Idag.
  • Läs mer på Retaildagen.com
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095