23948sdkhjf

Ljusgårda rekryterar vd och sluter avtal med Dagab

Vertikalodlaren Ljusgårda har slutit avtal med Dagab om rikstäckande distribution. Därmed tredubblar Ljusgårda sin distribution till 550 butiker från och med den 14 september.

Ljusgårda har tidigare haft distribution till över 230 Ica-butiker och nyligen slöt de även distributionsavtal med Mathem.

Ljusgårda har i samband med expansionen även rekryterat Magnus Agervald som ny vd. Magnus Agervald kommer närmast från rollen som t f vd för Premium Snacks men han har tidigare erfarenhet från bland annat det mobila internetbolaget Icomera och prisanalysbolaget Panprices.com som han var med och grundade.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att ta Ljusgårda vidare på sin tillväxtresa. Ljusgårdateamet har åstadkommit något fantastiskt, och det ska bli väldigt roligt att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med dem. Dagab-avtalet ger oss en ännu starkare närvaro i marknaden och arbetet med att utveckla våra ekosystem har enorm potential, inte minst med hjälp av AI-optimering, säger Magnus Agervald, ny vd på Ljusgårda i en kommentar

Ljusgårda har även passat på att rekrytera Hélène Gustavii som CFO som närmast kommer från en liknande roll på last-milebolaget Velove. Hélène Gustavii har över 20 års erfarenhet av olika seniora roller i både börsnoterade och ägarledda tillväxtföretag.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Ljusgårda och vara med och bygga bolaget för den fortsatta tillväxt- och utvecklingsresan. Det känns även väldigt positivt att kunna bidra till ett mer hållbart matsystem och säkerställa en trygg försörjning av lokala grödor året om, säger Hélène Gustavii.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078