23948sdkhjf

Matsmart tar in 400 nya miljoner

Matsmart tar in 400 miljoner kronor via en nyemission till befintliga ägare. Finansieringsrundan har letts av SEB Private Equity – som även är bolagets största ägare – och Exor Capital.

Kapitalanskaffningen har genomförts till en signifikant högre värdering än vid föregående finansieringsrunda. Inräknat det nya kapitalet har Matsmart nu totalt sett tagit in 1,35 miljarder kronor.

– Vi fortsätter att växa och utvecklas starkt som bolag – och när marknadsläget ser ut som det gör i dag: med stigande priser och inflation ökar relevansen för det vi gör ännu mer. Att ta hand om redan producerade varor – för klimatets och för konsumenternas plånböckers skull är inte bara sunt bondförnuft, det är extremt angeläget. En påfylld kassa låter oss fortsätta att driva på för mer hållbara matsystem – här hemma och på Europas största marknader, kommenterar Karl Andersson grundare och vd.

Kapitaltillskottet kommer att användas till att accelerera tillväxten på Europas största marknader men även till att förbättra kunderbjudandet.

Till att leda utvecklingen framåt finns i dag Peter Beckius vid Karl Anderssons sida. I Juni beslutades att Peter, som rekryterades 2021 som operativ chef, kliver upp som vd tillsammans med Karl. Karls fokus kommer vara på externa intressenter, innovation och partnerskap medan Peters fokus kommer vara att leda organisationen och vidareutveckla verksamheten globalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078