23948sdkhjf

Nu öppnar Matmissionens nya butik

Butiken i Kista slår upp dörrarna på torsdag.

I somras meddelade Stockholms Stadsmission att de ämnade öppna en social matbutik, Matmissionen, i Kista Galleria.

Nu står det klart att butiken öppnar upp för allmänheten den 22 september och det blir då den tredje som sista som öppnas upp under 2022.

Under pandemin och nu med de rådande ekonomiska läget har behovet av satsningar för de som lever i ekonomisk utsatthet ökat vilket inte minst visat sig i rekordökningen av antalet ansökningar i Matmissionen som i år uppgår till över 6 000.

– Bara i Stockholms län lever över 250 000 personer i relativ fattigdom, en siffra som ofta förvånar många. Här fyller Matmissionen ett stort behov och ger tusentals människor möjlighet till en normal och självständig tillvaro, trots en knapp ekonomi, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission i en kommentar

Matmissionen-butikerna är en gemensam satsning med Dagligvaruleverantörers Förbund och Svensk Dagligvaruhandel och är tänkt att skapa både social och ekologisk hållbarhet inom dagligvaruhandeln.

– Vi är glada och stolta över att många av våra medlemmar på löpande basis bidrar med donationer så att Matmissionen kan fortsätta att expandera, samtidigt som matsvinnet reduceras till nytta för klimatet och personer i ekonomisk utsatthet, säger Jörgen Friman, vd på Dagligvaruleverantörers Förbund.

Matmissionen hjälper även till att reducera svinn då varor som annars skulle slängts nu kommer till nytta i stället.

Matsvinn är en viktig fråga för dagligvaruhandeln, och vårt samarbete har varit väldigt lyckosamt. Via Matmissionen har vi fått en bra kanal för varor som av olika anledningar inte går att sälja för våra medlemmar och samtidigt har donationerna bidraget till att minska matfattigdomen i Stockholm, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095