23948sdkhjf

Lidl öppnar för maxat hemarbete

Tjänstemän kan jobba upp till 100 procent mobilt.

Från och med den 1 oktober har anställda tjänstemän på Lidl Sverige möjlighet att arbeta mobilt upp till 100 procent.

Den nya policyn innebär att den enskilde, i samråd med sin chef, kan arbeta delar av eller hela arbetstiden mobilt när flexibilitet och ansvar nu sätts i fokus, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Under 2020 öppnade Lidl Sverige sitt nya moderna huvudkontor i Barkarby. Nu sjösätter bolaget nästa fas för att ytterligare utveckla arbetsmiljön för sina anställda.

– Vi vill att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid, därför erbjuder vi möjligheten för den enskilde att tillsammans med sin chef anpassa varifrån man jobbar, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

Med hjälp av de tekniska förutsättningarna är mobilt arbete ett av många verktyg för att ytterligare förbättra arbetsmiljön bland de anställda.

– Vi ser stora fördelar med att kunna skapa ett flexibelt arbetsliv utan att göra avkall på verksamhetens krav på prestation och resultat. Med vår nya policy ger det oss de rätta verktygen att variera våra medarbetares arbetsplats så att det dels passar livspusslet, men också hur och var man presterar bäst, säger Helena Erlingsjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094