23948sdkhjf

Matboden-känslan kvar när Coop nyöppnar

På torsdag, den 29 september, slås portarna upp för Coop Matboden i Ektorp, Nacka. Både namnet och känslan har bevarats i butiken som tidigare var en del av Matrebellerna.

Coop Butiker & Stormarknader, CBS, köpte Matboden i juni. Enligt CBS ska butiken, som funnits i 15 år, fortsätta på den inslagna vägen med fokus på färskvaror, personlig service och ett starkt priserbjudande. Dock utan att använda sig av det Xtra-koncept som rullats ut i flera andra Coop-föreningar.

Efter att ha hållit stängt sedan den 5 september för att ställa om till Coopdrift och utbilda medarbetarna, öppnar butiken under Coop-flagg men med samma välbekanta Matboden-skyltar. Butiken har en säljyta på 450 kvadratmeter.

Fredrik Rönnmark forsätter som butikschef under den nya ägaren.

–  Att kroka arm med Coop är verkligen roligt och blir en spännande nystart för Matboden. Coop tillför ett intressant nytänk med omtanke om vad som har fungerat hittills och med kundernas behov och önskemål i fokus. Det finns ingen bättre aktör jag skulle vilja se för att fortsatt förvalta och utveckla det vi har byggt upp de senaste 15 åren. Matboden-känslan blir kvar och vi kommer fortsätta att vara ”vännerna på matboden” för alla våra kunder, säger Fredrik Rönnmark, butikschef på Coop Matboden.

Ektorp centrum är en del av Nacka som är inne i en expansiv fas. De närmaste åren kommer området att växa med nya bostäder, handel och kontor.

– Matboden är en väldigt välskött och omtyckt butik, vilket gör det extra roligt att komma in som nya ägare. Ektorp är dessutom ett spännande område och vi på Coop vill gärna vara med på resan att skapa ett levande kommundelscentrum med ett utvecklat serviceutbud. Vi tror mycket på Ektorp centrum och har ett erbjudande vi vet kommer att uppskattas av de som bor i området, säger Meta Persdotter, vd på Coop Butiker & Stormarknader.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125