23948sdkhjf

Nytt verktyg förenklar skötsel av scanners

Axfood sparar tid för personalen med nytt system som bevakar scannerapparaterna ute i butikerna.

Axfood IT och Zebra Technologies har tagit fram ett nytt automatiserat verktyg för att bevaka självscanningsapparaterna på Hemköp, Willys och City Gross. 

Verktyget samlar in information om batteristatus och laddförmåga hos företagens alla scanningsapparater. 

Syftet är att spara tid för butikspersonalen, som tidigare har behövt felanmäla apparaterna manuellt vid behov av exempelvis batteribyte. 

– Med ny teknik finns information om exempelvis laddförmåga, temperatur och batterier. Den data vi får ger oss möjlighet att skapa automatiska åtgärder innan problemen uppstår. På så sätt minskar vi arbetsmomenten både för butikspersonalen och vår egen IT-support, säger Daniel Bergstedt, tekniker på Axfood IT i ett inlägg på Linkedin.  

Det nya verktyget har rullats ut i butikerna under våren. Hittills har 1 300 manuella moment effektiviserats bort sedan den automatiska processen infördes, beräknat på cirka 200 batterier som bytts ut, enligt bolaget.  

– Vi har fått mycket positiv respons från butikerna, vilket känns kul och inspirerande i arbetet med att fortsätta identifiera nya förbättringsmöjligheter, säger Daniel Bergstedt på Linkedin.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128