23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

För mycket salt i butikernas färdigrätter

Lunchalternativen från butikerna är dock generellt bättre ur ett saltperspektiv än snabbmaten.

Livsmedelsverket har analyserat ett hundratals vanliga lunchrätter från butiker, snabbmatsställen och lunchrestauranger och kan konstatera att dessa i flera fall innehåller för stora mängder salt.

– Uppskattningsvis var femte hjärtinfarkt och vart tionde strokefall i Sverige orsakas av för mycket salt och därför är det problematiskt att lunchrätterna är så salta. Undersökningen visar att många uteluncher innehåller så mycket salt som man max bör få i sig på en hel dag, säger Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109