23948sdkhjf

För mycket salt i butikernas färdigrätter

Lunchalternativen från butikerna är dock generellt bättre ur ett saltperspektiv än snabbmaten.
Livsmedelsverket har analyserat ett hundratals vanliga lunchrätter från butiker, snabbmatsställen och lunchrestauranger och kan konstatera att dessa i flera fall innehåller för stora mängder salt.

– Uppskattningsvis var femte hjärtinfarkt och vart tionde strokefall i Sverige orsakas av för mycket salt och därför är det problematiskt att lunchrätte...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lidls utspel: Sänker och fryser priser
Coop-vd:n efter ministermötet: ”Finns inte plats för övervinster”
Konkurrensverket ser över emv-påverkan – vill vidta ”konkurrensfrämjande åtgärder”
Livsmedelsföretagen till kedjornas försvar: ”Sluta sprida felaktig information”
Ministern efter mötet med kedjorna
Konceptutvecklaren ger storyn bakom Icanders
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094