23948sdkhjf

Icas lager i Göteborg utsett till årets Breeam-byggnad

Den 21 april 2021 öppnade Icas nya e-handelslager i Arendal, Göteborg. I höst blev lagerlokalen den första svenska logistikfastighet att certifieras med Breeam Nivå Outstanding, den högsta nivån i den internationella miljöcertifieringssystemet. 

Nu har byggnaden – som ägs och förvaltas av Ica Fastigheter och utvecklats av NCC – utsetts till årets Breeam-byggnad 2022 av Sweden Green Building Council. 

– Vi är väldigt glada och stolta över priset som årets Breeam-byggnad. Ica Fastigheter har högt ställda hållbarhetsmål och det här projektet ligger helt i linje med Icas ambitiösa klimatambition och mål att nå minst netto noll till år 2030, säger Maria Kristensen, chef Inhyrda lokaler & Logistikfastigheter på Ica Fastigheter. 

Ica e-handelslager har ett av Europas största CO2-baserade kylsystem med borrhål i marken för värme- och kylreglering. Den tekniska utformningen gör fastigheten särskilt energieffektiv. Fastigheten har byggts med hög lufttäthet och isolerprestanda för att klara av den stora energiåtgången som kyl-och frysutrymmena genererar.  

Genom att bland annat plantera träd och anlägga grönytor runt fastigheten har den biologiska mångfalden stärkts och möjliggör tillväxt av den naturliga livsmiljön i området, som innan hade låg biodiversitet.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Vi vet inte hur många som i slutändan berörs” – Icas vd om tuffa sparpaketet
Pricer utser ny vd
Nära-butiken blev omsättningsraket – upp 500 procent
Extra: Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Utförsäljning på Hemköpsbutik – efter bara nio månader
Butikerna som lämnar ut flest paket i Sverige
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094