23948sdkhjf

Mer fryst för Coop – bygger ut terminalen

För att möta den växande efterfrågan och förbereda för tillväxt kommer Coops frysterminal i Enköping att få en tillbyggnad.

Terminalen, som i dagsläget är cirka 10 900 kvadratmeter stor, kommer att få en tillbyggnad på närmare 5 800 kvadratmeter. Coop räknar inte bara med att utbyggnaden kommer öka kapaciteten för frysvaror, utan också bidra till fler jobb. I dag sysselsätts cirka 120 personer i terminalen.

– Coops varuterminal i Enköping förser våra mer än 800 butiker och Coops kunder med frysta varor. Genom att vi nu gjort ett långsiktigt avtal med fastighetsägaren kommer vi att kunna vara kvar i Enköping, verksamheten kan byggas ut och på sikt ser vi fram emot att erbjuda nya jobb i vår terminal. Genom det här beslutet har vi framtidssäkrat Coops varuförsörjning av frysta varor, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik och vice vd för Coop Sverige.  

Catena äger fastigheten och kommer att investera omkring 124 miljoner i tillbyggnaden. Den nya utbyggnaden är planerad att vara klar i slutet av nästa år.

– Vi är glada att vi nu kan använda ytterligare en del av tomtytan och hjälpa Coop att expandera på platsen och öka sin kapacitet för fryslagring genom att tillföra kylda utrymmen där vi dessutom kan nyttja höjderna maximalt, säger Catenas regionchef i Stockholm, Tobias Karlsson

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lidls utspel: Sänker och fryser priser
Coop-vd:n efter ministermötet: ”Finns inte plats för övervinster”
Konkurrensverket ser över emv-påverkan – vill vidta ”konkurrensfrämjande åtgärder”
Livsmedelsföretagen till kedjornas försvar: ”Sluta sprida felaktig information”
Ministern efter mötet med kedjorna
Konceptutvecklaren ger storyn bakom Icanders
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.128