23948sdkhjf

Icagruppens finansdirektör slutar

 Sven Lindskog, finansdirektör, CFO, på Icagruppen slutar till sommaren.

Han har haft jobbet sedan 2014.

Sven Lindskog kommer att vara kvar i rollen fram till sommaren för att säkra en bra övergång i samband med att en efterträdare rekryteras.

− Till sommaren fyller jag 60 år och jag kommer då ha varit nio lärorika och spännande år på Ica. Det är en lång tid som CFO, och jag tycker att det blir en bra tidpunkt att lämna över ansvaret till en ny person. Efter utköpet från börsen kommer vi till dess ha tagit stora steg i Icagruppens nya långsiktiga finansiering och jag tycker att det är rätt tid för en ny person att ta över. Jag kommer sakna alla fantastiska kollegor runtom i Ica, men samtidigt har jag också andra stora intressen i livet som jag nu får möjlighet att lägga mer tid på. Jag avser inte att ta mig an något nytt uppdrag inom näringslivet, säger Sven Lindskog i en kommentar.

Rekryteringen av en efterträdare har påbörjats.

− Sven har varit en viktig del av Icagruppens koncernledning under snart ett decennium och haft stor betydelse för Icagruppens starka utveckling under perioden. Han har bidragit till en ökad professionalisering av Icagruppens verksamhetsstyrning och har varit en mycket uppskattad ledare, säger Icagruppens vd Per Strömberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094