23948sdkhjf

Årets Pantbutik – här är de fem vinnarbutikerna

Pantameras tävling Årets Pantbutik har korat sina vinnare.

Till grund för resultatet ligger folkets röst. Konsumenternas skickar in sina röster och i år har 2 000 röstat på drygt 200 butiker.

Kriteriet för tävlingen är att butikerna har gjort något extra för att underlätta och göra pantningen så trevlig som möjligt för sina kunder. Fem butiker får i år pris för att ha gjort pantupplevelsen till något extra för sina kunder. De får vardera 20 000 kronor i prispengar. Pengar som de skänker till en valfri välgörenhetsorganisation.

– Det är så fantastiskt roligt att ta del av alla motiveringar. Det finns enormt mycket kreativitet och engagemang runt pant i Sveriges butiker. Vissa satsar på toppmoderna maskiner, andra har en service utöver det vanliga. Några har satsat på extra trevlig inredning, eller möjlighet att panta dygnet runt. Det är bara fantasin som sätter gränser, säger Lil Berger, marknadsförare på Pantamera.

De fem butikerna som har fått utmärkelsen Årets Pantbutik 2022 har också fått var sin egen kategori. Kategorierna grundar sig på de motiveringar som kunderna har skickat in.

De fem vinnarna är:

Ica Supermarket Arons i Hjärnarp i Skåne – Årets Fullkomligaste

Hemköp Ellös på Orust – Årets Flinkaste

Nelins Livsmedelsbutik i Uppsala – Årets Hyggligaste

Handlar’n i Nyåker i Västerbotten – Årets Värdefullaste

Ica Supermarket i Mathyttan i Dalarna – Årets Modigaste

Ica Supermarket i Mathyttan får priset för att vågat satsa på en supermodern pantmaskin: ”Trots att det är ett litet samhälle så håller man en hög standard och är med i tiden”, skriver en kund i motiveringen.

– Smidigt, snabbt, enkelt och fräscht är omdömen som återkommer i nomineringarna. Men även trevligt bemötande och känslan av att butiken är med och skapar stolthet i bygden när man satsar lite extra, säger Lil Berger.

Välgörenhetsorganisationerna som premieras av butikerna är: Barncancerfonden, Min Stora Dag, Rädda Barnen i Ukraina, Sjöräddningssällskapet Käringön och Städa Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078