23948sdkhjf

Mathems nya logistikanläggning i gång

Det automatiserade lagret ligger i Larsboda, söder om Stockholm längs med väg 73 mot Nynäshamn. Den befintliga anläggningen i Bromma ska succesivt avvecklas och Larsboda-anläggningen ska vara i full drift under första halvåret 2023.

Sedan februari 2020 har lagret gått från ritbordet till färdigställd byggnad.

Anläggningen ska göra hela logistikkedjan mer effektiv och är dessutom skalbar.

– Det känns otroligt spännande att äntligen vara igång på riktigt. Larsboda är nyckeln till Mathems framtida framgång, både när det gäller resan mot en lönsam verksamhet, ett ännu vassare och utökat kunderbjudande och en ännu bättre arbetsplats för Mathems medarbetare. Vi har ju jobbat mot detta i tre år nu, så att ha skickat i väg första Mathem-bilen från Larsboda är en viktig milstolpe för Mathem. Men vi har fortfarande en ordentlig bit kvar innan vi är uppe i full kapacitet. Det är egentligen först då vi kan fira ordentligt, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Logistikanläggningen är 36 000 kvadratmeter stor och fördelad på två plan. Vid full kapacitet kommer närmare 1000 medarbetare att finnas på plats. Arbetsplatsen beskrivs som toppmodern och med mycket god och säker arbetsmiljö, med restaurang, gym och kafé.

Enligt Mathem är anläggningen certifierad som Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council. Man har Stockholms största solcellsanläggning, 12 000 kvadratmeter på taket. Solcellsanläggningen ska kunna ladda Mathems fordonsflotta. Man siktar på en till 50 procent elektrifierad bilpark år 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Anställd på Coop fick sparken – får skadestånd
Picadeli på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Falukorv, konserver och emv rusar på nätet när ekonomin kärvar
Svinnet minskar i butik och i hemmet
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.111