23948sdkhjf

Arlas nya vd återvänder till svenska marknaden

Cecilia Kocken blir ny vd för Arla Sverige. Hon är för närvarande chef för Arlas globala Foodservice-verksamhet.

Den 1 april 2023 tillträder hon posten och ersätter därmed Kai Gyllström som varit vd för Arla Sverige sedan juni förra året.

Under sin tid inom Foodservice globalt, det vill säga mat utanför hemmen, som restauranger, skolor och sjukhus, har Cecilia Kocken utvecklat sektorn. Både digitalt och via strategiska partnerskap med kockar.

– Jag är glad att Cecilia återvänder till den svenska marknaden. Arla är en viktig och respekterad verksamhet i Sverige. Cecilias erfarenhet av att driva affärer, bygga varumärken och utveckla Foodservice-verksamheten globalt, i kombination med förmågan att leda och engagemanget för att driva tillväxt genom innovation, gjorde henne till det idealiska valet att efterträda Kai Gyllström. Rekryteringen är ett bevis på att det finns många duktiga ledare inom Arla och jag ser fram mot att arbeta med Cecilia i hennes nya roll som vd, säger Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

Hon har tidigare jobbat inom Arla Sverige och på Procter & Gamble i ledande befattningar i tolv år.

– Jag är stolt över att få chansen att leda ett företag med en så central samhällsroll som Arla säger hon i ett pressmeddelande.

Kai Gyllström lämnar Arla Sverige den 30 april för att säkerställa en smidig övergång. Den 1 juni tillträder han som vd för Atria.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094