23948sdkhjf

Coop återvänder efter ö-branden med tillfällig modulbutik

Den 16 augusti totalförstördes öns enda livsmedelsbutik i en omfattande brand. I mellandagarna kan befolkningen på Källö-Knippla i Göteborgs skärgård börja handla mat igen på ön. Den 29 december öppnar Coop en provisorisk butik.  

– Vi ser så fram emot att få öppna butiken och möta våra kunder igen, säger Anne-Louise Nilsson, butikschef på Coop Källö-Knippla.

Butiken på Källö-Knippla drivs av Coops minsta konsumentförening, med endast en butik. Redan dagen efter den förödande branden började tankar formas om en tillfällig butik. 

Under hösten har arbetet pågått med att planera för den nya butiken. Den 29 november anlände de totalt åtta modulerna (fem i bottenplan, tre över) med färja. Sedan dess har fokus legat på montering. 

Butiken är efterlängtad och uppskattad. I Coops senaste NKI-undersökning (Nöjd Kund Index) hamnade butiken på femte plats i kategorin Högst Bemötande och nionde plats totalt för Högst NKI Coop.

– Vi är så glada för den feedback vi får från våra kunder så att vi kan fortsätta vår resa mot en butik man älskar att handla i, där matglädje väcks och samtalas om, samt så klart ett betydelsefullt möte med andra människor på ön, säger Anne-Louise Nilsson.

Från den 2 januari är även paketservice och postutdelning i gång via Postnord.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078