23948sdkhjf

Coop Norrbottens krafttag för att spara el

De släckta butiksskyltarna sprider sig över hela landet. Willys var först ut, och nu följer Coop efter på bred front. Coop Norrbotten har tagit fram en åtgärdsplan för att snabbt sänka elförbrukningen.

– Det som är bra med kristider är att det tvingar oss att se över energitjuvarna och faktiskt fundera på hur man använder sina resurser, säger föreningens vd Peter Fjällborg.

Förra fredagen uppmanade regeringen och Svenska Kraftnät att alla måste hjälpa till i denna utmanande situation och spara el för att säkra tillgången genom hela vintern.

– Coop Norrbotten har som mål att spara 5 procent av vår energiförbrukning, både för miljöns skull och för att hantera de ökade kostnaderna, säger Peter Fjällborg. Vi fortsätter med att modernisera våra kylanläggningar och byter löpande ut belysning till led-belysning, vilket gör att vi sparar rejält med energi.

– Vi har tagit fram ett utbildningsdokument med 10 konkreta åtgärder som vi ska jobba med för att sänka energiförbrukningen och vi hoppas kunna se resultat av detta rätt så omgående.

Så sparar Coop Norrbotten el

Där det är möjligt och lämpligt kommer vi att:

•Släcka skyltar och parkeringsbelysning anpassat efter butikens öppettider. Generellt så släcks belysningen 1 timme efter stängning och tänds upp 1 timme före öppning.

•Skruva ytterligare i driftstiderna för butikernas ventilation.

•Se över temperaturen i våra butikers säljyta, lager, kontor och sänker temperaturen där vi kan göra det.

•Fokusera under 2023 på det som vi kallar för Energironden och de delar där butiken själv kan göra besparingar genom att ändra sitt beteende.

Coop Norrbotten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078