23948sdkhjf

Ytterligare en konsumentförening försvinner – slukas av Coop Väst

Den lilla konsumentföreningen i halländska Knäred, som driver ortens enda butik, har under flera år dragits med dålig lönsamhet och förluster.

Som föreningen flaggade för i oktober, kunde räddningen vara att gå upp i en större förening, och nu är det klart att föreningen går upp i, fusioneras med jätteföreningen Coop Väst.

Genom fusionen skapas förutsättningar för att behålla den butik som konsumtionsföreningen Knäred har, skriver Coop i ett pressmeddelande.

– Engagemanget från våra medlemmar och boende i Knäred har varit stort. Vi har fått mycket stöd efter att vi under hösten gick ut med nyheten att föreningen har ett ansträngt ekonomiskt läge. Nu har vi en mycket bra lösning på plats och förutsättningar för att framtidsäkra butiken. Vi ser fram emot att fortsätta välkomna Knäredsborna och att vi tillsammans skapar en stark lokal livsmedelsbutik, säger föreningens vd Jimmy Häggqvist.

– Vi ser fram emot att välkomna våra nya kolleger och medlemmar från konsumtionsföreningen Knäred till Coop Väst. Kollegerna har under en tid fokuserat på att leverera värde till alla medlemmar i Knäred. Det arbetet kommer att fortsätta nu med målsättningen att fortsätta skapa ett starkt lokalt erbjudande, där vi tillsammans ger varje medlem mer, säger Coop Västs vd Ronnie Wångdahl.

Fusionen beräknas vara genomförd tredje kvartalet 2023.

Konsumtionsföreningen Knäred m. o. ekonomisk förening driver i dag en butik i Knäred. Föreningen har 11 anställda och en försäljning på cirka 33 miljoner kronor. Styrelsens säte är i Knäred.

Coop Väst bedriver verksamhet i 171 butiker. Koncernen har ca 3 600 anställda och en årsförsäljning på ca 9 miljarder kronor. Dessutom äger Coop Väst ett 50 procent av Grensemat AB som ägs tillsammans med Coop Øst, Norge.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081