23948sdkhjf

Ica och LRF: Trippelsmocka kan skapa systemhot

LRF:s förbundsordförande Palle Borgström och Icagruppens vd Per Strömberg (som vid årsskiftet lämnade över posten till Nina Jönsson) skriver i en debattartikel publicerad på Dagens Industri om hur allt högre priser på el och drivmedel, en försvagad krona och hyreshöjningar slår mot dagligvaruhandeln och livsmedelsproduktionen.

Trippelsmockan riskerar att sätta ytterligare press på den svenska livsmedelskedjan.

“Att möta kundernas behov, att effektivisera och pressa kostnader utan att ge avkall på kvalitet är vägen framåt i den omställning som nu krävs. Dessutom krävs samverkan, i livsmedelskedjan och med politiken. Med rätt förutsättningar kan den svenska livsmedelskedjan stärka Sveriges beredskap och vara en viktig motor för entreprenörskap, jobb, integration och hållbarhet i hela Sverige”, skriver debattörerna i artikeln.

Sedan tidigare har LRF och Ica Sverige samarbetat för att få upp försäljningen av svenskt kött, vilket resulterat i ett ökat svenskt charkinnehåll i Icas sortiment, bland annat.

För att dämpa de negativa effekterna för branschen efterlyser Palle Borgström och Per Strömberg en förlängning av nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga och ökade ambitioner för trygghet både i dagligvarubutiker och för djuruppfödare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Anställd på Coop fick sparken – får skadestånd
Picadeli på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Falukorv, konserver och emv rusar på nätet när ekonomin kärvar
Svinnet minskar i butik och i hemmet
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125