23948sdkhjf

Lidl tilldelas hållbarhetspris

Lidl har tilldelats Järfälla kommuns hållbarhetspris för år 2022. Det uppger livsmedelskedjan i ett pressmeddelande.

Varje år delar  Järfälla kommun ut priset för att uppmärksamma positiva insatser inom miljö och social hållbarhet. I år tilldelas Lidl utmärkelsen inom kategorin miljö.

– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige, i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Lidl har sedan 2003 varit en utmanare att räkna med inom den svenska livsmedelsbranschen. Vi jobbar aktivt för att kunna erbjuda alla kunder möjligheten att handla mer sunt och hållbart. I april 2021 slog vi äntligen upp dörrarna till vårt nya huvudkontor i Barkarby. Vi är väldigt stolta över det och hoppas inspirera fler företag att sätta hållbarhetsarbetet högt upp på agendan.

Juryns motivering lyder:

"Lidl Sverige prisas för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete. Huvudkontoret i Barkarby är miljöcertifierat och hållbarhetstänket genomsyrar hela kontoret där de bland annat har möbler av återvunnen plast, solceller och sedumtak.

Lidl deltar i kommunens projekt CERO Big 7 som syftar till att minska koldioxidutsläpp från arbetspendling. Medarbetarna uppmuntras till att resa mer hållbart och får utbildning inom energieffektivisering. De ställer tuffa krav på sina råvaror och hållbarhetsarbetet är en integrerad del i deras affärsmodell. Lidl:s engagemang för hållbarhetsarbete är ett gott exempel som kan inspirera andra företag."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094