23948sdkhjf

Pendelkaos när nya lager etableras

Allt fler lager öppnar i Stockholms- och Uppsalatrakten. Handelsfacket och Svensk Handel driver frågan om förbättring av kollektivtrafiken, men hittills har inte mycket hänt.

Handelsnytt skriver om situationen för lagerarbetarna på Icas nya lager i Brunna, där det på morgnarna är kamp om plats på anslutningsbussen från Kungsängens pendeltågsstation och på vardagskvällarna tvingas de som stämplar ut vid midnatt antingen att ta bilen eller promenera 25 minuter genom det mörka industriområdet för att ta sig tillbaka till Kungsängens station. Väl där är det buss som gäller då sista tåget går 00.05, en omöjlighet för de hundratals lagerarbetare som stämplar ut kl. 00.00 i Brunna.

Kampen för att utöka kollektivtrafiken till lagren i Brunna har pågått sedan november 2021. Då höjde både arbetsgivarna och Handels ombudsmän rösterna för en bättre kollektivtrafik till flera lager i Stockholm- och Uppsalaregionen.

Både Handels och arbetsgivarna i Svensk Handel.har skrivit brev till beslutsfattarna i trafikfrågor.

– Vi har påtalat det här problemet i två år och ser ingen tydlig förbättring. Det är synd för våra anställda och det minskar också vår attraktivitet som arbetsgivare när vi rekryterar, säger Patrik Frank, förhandlingschef på Ica.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079