23948sdkhjf

Planer på livsmedelsbutik i nytt område i Norrtälje

När ett nytt område planeras i Norrtälje hamn görs bland annat plats för en ny livsmedelsbutik och parkeringsgarage.

När kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott skulle besluta om inriktningen den tredje etappen i Norrtälje hamn hörde en livsmedelsbutik till de prioriterade områdena.

Det är sedan tidigare klart att AF Gruppen och Prevelop ska bygga hotell, bostäder och pirbyggnad i Norrtälje hamn. Nu har exploatören även lämnat ett anbud på att bygga butikslokaler och parkeringsgarage under mark i kvarter 13. Det meddelar Norrtälje kommun i ett pressmeddelande.

– Det kommer bli perfekt för Norrtälje Hamn att få en centralt placerad livsmedelsbutik och även andra servicefunktioner. Det är precis vad området behöver för att vi ska kunna skapa en levande stadsdel, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbar stadsutveckling i Norrtälje kommun, i ett pressmeddelande.

De kommande markanvisningen för kvarter 13 ska enligt Norrtälje kommun delas in i en kommersiell del och en bostadsdel. Förslaget är att direktanvisa den kommersiella delen till AF Gruppen. Beslut i ärendet fattas slutligen av kommunfullmäktige.

I området planeras bland annat även bageri och apotek.

– Vi är tacksamma för förtroendet och ser positivt på att vi nu får möjligheten att komplettera vårt tidigare erbjudande med ett gediget serviceutbud och mobilitetslösningar, som stärker kvartersmiljön och skapar förutsättningar för aktiviteter året om, säger Adam Hantash, regionchef i AF Projektutveckling, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078