23948sdkhjf

Ny Willys byggs på samma plats som den nedbrunna butiken

En 3 400 kvadratmeter stor butik ska återuppbyggas på samma plats på Erikslunds handelsområde som den ursprungliga butiken. 

Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås brann ned till grunden i en förödande brand i början av juli förra året. Kedjan var tillbaka rekordsnabbt i Erikslund redan i november i ett ersättningsläge. 

Nu är det klart att den tillfälliga lösningen i slutet av året byts ut till en permanent. En ny butik ska byggas på samma adress som originalbutikens. 

Bygger gör Jula-ägda G & K Blanks Fastigheter, som precis som förut gör plats även för Jula och en frisersalong. 

Den nya butiken, som enligt ett pressmeddelande väntas öppna innan årsskiftet, får en totalyta på 3 400 kvadratmeter, samma yta som den ursprunglig butiken och större än den tillfälliga lokalen ett stenkast bort.

– Flytten till de nya lokalerna gör att vi kan ge både nya och gamla kunder en ännu bättre upplevelse när de handlar hos oss, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Butikschefen Tony Juhlin ser fram emot flytten även om kunderna har varit trogna butiken trots de tillfälliga lokalerna.

– Det gläder oss att vi ska få flytta hem. Vi har trivts bra i våra ersättningslokaler, men nu ser både kunder och personal fram emot att få komma tillbaka till vårt vanliga läge igen, säger Tony Juhlin.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078