23948sdkhjf

Stora Coop i Svedala öppnar på alla hjärtans dag

Coop hinner före Lidl med att etablera en storbutik i Svedala. Den 14 februari slår portarna upp för en butik på över 3 000 kvadratmeter.

När Coop i i juli 2021 offentliggjorde sina planer på en storbutik i Svedala, ett par mil öster om Malmö, var tanken att den skulle öppna redan i fjol. Men invigningen flyttades fram, något Fri Köpenskap rapporterade i höstas. Nu meddelar kedjan att öppningsdatumet kommer att vara den 14 februari, på alla hjärtans dag. Då kommer det att hållas fiskdamm och korvgrillning. 

– Äntligen är det dags för vår efterlängtade invigning av butiken i Svedala tillsammans med många glada och kunniga medarbetare. Vi kommer bland annat att erbjuda egen styckat kött från våra lokala bönder till våra kunder. Tillsammans ser vi fram emot att hälsa både nya och gamla kunder och medlemmar välkomna, säger David Andersson, butikschef på Stora Coop i Svedala.

Trots förseningen har Coop inte stött på lika stort motstånd som konkurrenten Lidl som haft ett intresse av att etablera en butik i Svedala sedan 2016. De senaste turerna kring det är att fastighetsägaren överklagat Lidls detaljplan, med plats för en 2 000 kvadratmeter stor butik, till mark- och miljödomstolen.

Stora Coop i Svedala kommer att ligga i nära anslutning till E65. Butiken kommer att bestå av 35 anställda.

– Vi har bland annat kock, styckare, delimästare och sommelier på plats. Våra matkreatörer i köket kommer rädda så mycket man bara kan av matsvinnet, säger David Andersson.

Coop Syd vill framöver öppna 1-2 nya butiker per år i Skåne och Blekinge de kommande åren.

– Till hösten öppnar vi en Coop-butik i Hjärup. Butiken på cirka 1 800 kvadratmeter kommer sätta stort fokus på färskvaror som delikatess och butikskök, berättar André Agosti, försäljning- och driftchef för Stora Coop inom Coop Syd.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126