23948sdkhjf

Coop lyfter Xtra med humor i sociala medier

Nu startar annonseringen för att stötta Coops satsning på lågpriskonceptet Xtra.

I den nya kampanjen ”Alltid schyssta priser” reder Xtra ut vad som är schysst, och vad som inte är schysst. Konceptet tar inspiration från Tiktok-trenden och kombinerar humor och underhållning med kampanjerbjudanden.

– Genom att titta på samtidens aktuella händelser och ta fasta på fenomenet i sociala medier, där mängder av klipp sprids med exempel på sådant som kanske inte alltid ser så schysst ut - men som vi ändå skrattar åt – valde vi att använda oss av användargenererat innehåll, berättar Johan Öhlin, marknadschef på Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Kampanjen har körts i sociala medier sedan vecka 3 och fortsätter under året. Den kompletteras med displayannonsering. All kommunikation kommer att geostyras utifrån respektive butiks upptagningsområde. Utöver detta adderas radio-annonsering.

– Vi tog utgångspunkt från det redan etablerade budskapslöftet och vidareutvecklade idén. Med tanke på hur många butiker vi öppnat upp, och med fler i antågande, så fanns det ett behov av ett reklamkoncept – och då ett som särskiljer sig från våra konkurrenter, säger Johan Öhlin.

Bakom idén och produktionen står Coop Inhousebyrån 360. Mediebyrå är Scream Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094