23948sdkhjf

Här får personalen vara med och styra sponsringen

Coop Norrbotten utvecklar sin sponsringsverksamhet och låter personalen vara med och bestämma var pengarna gör mest nytta.

I en särskild personalpott har 40 medarbetare 5 000 kronor var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen varje år.

– Reaktionerna har varit oerhört positiva bland vår personal och vi bevisar än en gång att vi vill vara den goda kraften i Norrbotten, säger Helene Ljungstedt, chef för marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten.

Personalpotten innebär att en central sponsorgrupp årligen väljer ut 40 medarbetares motiveringar som får 5 000 kronor var att dela ut. Kriterierna för vilka motiveringar som väljs är att de ska gynna en förening, organisation eller en verksamhet som gör ett gott avtryck lokalt eller regionalt.

Helene Ljungstedt tror att Coop Norrbotten genom personalpotten kan fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som annars lätt försvinner i mängden:

– Tänk att någon i personalen faktiskt kan skänka 5000 kronor till byaföreningen som årligen bemannar och fixar runt byns årliga valborgs- eller nationaldagsfirande eller till ett lag i en idrottsförening som har svårt att få ihop anmälningsavgiften till en cup. Jag själv skulle känna mig som en riktig hjälte! Tänk att få stötta riktigt bra initiativ och göra folk glada, säger Helene, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Första släggslaget – Ica bygger om från Kvantum till Maxi i Lund
Coop Sveriges vd i stor intervju: ”En jättetuff situation för alla”
Livsmedelsföretagens vd: De populistiska utspelen haglar
Byter lönsam Ica mot utmaning i Ullared
Efter salmonellan – äggbrist hotar till påsk
Handlar'n-butik i konkurs – kritiserar Axfood
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094