23948sdkhjf

Då ska Coops nya jättelager vara i full drift – anställer hundratals

Coop inleder en för kedjan historiskt stor rekrytering till det nya jättelagret i Eskilstuna. 300 personer ska anställas under året, uppger kedjan.

Den nya anläggningen i Eskilstuna logistikpark väntas kunna vara i full drift under 2024. Coop upper att 135 medarbetare kommer att följa med till den nya anläggningen. Utöver det ska ytterligare 300 personer anställas i år.

– Vi startar nu upp en historiskt stor rekrytering för Coops del. Vi söker flera hundra personer som vill vara med och öppna upp en helt ny arbetsplats tillsammans med oss. Här får man vara med och utveckla framtidens logistik samtidigt som vi som erbjuder en stabil arbetsplats - mat behövs i alla tider, säger Ulf Axelsson, chef terminaler Coop Logistik, i ett pressmeddelande.

Enligt kedjan kommer 250 tjänster att vara i produktionen. Utöver det ska 60 tjänstemän rekryteras.

Den nya anläggningen komma att bli en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Tillsammans med en ny logistiklösning beskrivs den bli hjärtat i Coops varuförsörjning.

Byggnaden kommer enligt bolaget att förses med en av Sveriges största takbyggda solcellsanläggningar. Den består av 14 400 solcellsplaner som motsvarar 38 000 kvadratmeter.

I arbetet med den nya anläggningen beskriver kedjan att de satsat på en bra arbetsmiljö.

– Vi gör stora insatser för att skapa en arbetsplats där våra medarbetare trivs och vill vara. Vi har byggt in utrymmen för gemensamma aktiviteter så som gym, träningshall och ställen att umgås på. Det här är också en arbetsplats som skiljer sig mycket från traditionella lagerjobb eftersom vi dels med vår satsning på automation tar bort de tunga lyften och dels kommer att erbjuda stor möjlighet till kompetensutveckling, säger Ulf Axelsson, i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141