23948sdkhjf

Pricer satsar på ljusdrivna etiketter

Butiksteknikföretaget Pricer ingår ett samarbete med det svenska företaget Epishine. Tillsammans ska de utveckla ljusdrivna elektroniska hyllkantsetiketter.

Pricer och Epishine, en ledande utvecklare och tillverkare av inomhus solceller, börjar nu samarbeta för att hitta en hållbar lösning för att driva elektroniska etiketter med inomhusljus. Syftet med detta samarbete är att hitta en lösning som kombinerar både fördelarna med digitalisering och ökat fokus på hållbarhet.

– Vi är övertygade om att Epishine är det perfekta valet av partner för oss och tillsammans siktar vi på att sätta en ny standard för hållbar detaljhandel. Vi säljer mer än 30 miljoner elektroniska hyllkantsetiketter varje år och inser vilken positiv inverkan som alternativa energikällor kan få för detaljhandelns hållbarhetsmål. Eftersom vi ser ett ökande intresse från ledande handlare över hela världen för kommunikationslösningar i butik, och därmed ett ökat energibehov, tittar vi kontinuerligt på alternativa energikällor, säger Chris Chalkitis, chief digital officer på Pricer, i en kommentar.

Epishines inomhus solceller är optimerade för inomhusbelysning, vilket innebär att de använder energi från det tillgängliga inomhusljuset för att driva elektronik såsom elektroniska etiketter. Detaljhandeln spelar en strategiskt viktig roll för en hållbar förändring av energiförsörjningen för små enheter såsom hyllkantsetiketter, inte bara genom antalet batterier som kan elimineras utan också genom att utnyttja det ljus som finns i butikerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078