23948sdkhjf

Överlät Kvantumbutiken till Ica – konkurs för tidigare ägarbolaget

Efter att ha drivit Kvantumbutiken i 15 år överlät handlaren verksamheten till Ica den 31 december 2022.

Bolaget, som drivit Ica Kvantum i Kristianstad under många år, har gått i konkurs. Konkursen för Näsby Stormarknad AB inleddes den 27 februari. 

Konkursförvaltaren Niclas Sigesgård säger till Dagligvarunytt att det inte längre finns någon verksamhet kvar i bolaget. Butiken ägs sedan årsskiftet av Ica.

– Man överlät verksamheten före det att man gick i konkurs.

Sigesgård har ännu inte fått någon tydlig bild av fordringarna, men av konkursansökan framgår att bolaget inte kunnat betala av på sina skulder. 

Torbjörn Svensson, chef för investeringar och avtal på Ica Sverige, bekräftar i en skriftlig kommentar till Dagligvarunytt att Ica var köpare av verksamheten när den överläts den 31 december i fjol: ”När handlaren beslutade sig för att överlåta rörelsen så valde Ica att köpa in butiken för att kunna se över verksamheten och genomföra nödvändiga investeringar i rörelsen för att stärka butikens konkurrenskraft på den lokala marknaden”.

Handlaren och vd:n Christian Bengtsson hade enligt sin Linkedin-profil drivit Kvantum-butiken i Kristianstad sedan 2007 när butiken vid årsskiftet överläts till Ica Sverige.

I den senaste årsredovsningen för räkenskapsåret 2021, fastställd vid årsstämman den 8 april 2022, hade Näsby Stormarknad AB en nettoomsättning på 112,1 miljoner kronor. Det var en minskning med 12 miljoner jämfört med året innan. Rörelseresultatet låg på 182 985 kronor och rörelsemarginalen på 0 procent.

Bolaget hade vid den tidpunkten 28 anställda.

Under punkten för Framtida utveckling i årsredovisningen skriver vd Christian Bengtsson att ”bolaget förväntas ha en god utveckling de kommande åren”. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078