23948sdkhjf

Svagare resultat än väntat för Hello Fresh

Det tyska matkassebolaget Hello Fresh släppte på tisdagsmorgonen en rapport för det fjärde kvartalet som fick ett svagt bemötande av marknaden.

Hello Fresh guidade i rapporten för en årsvinst under analytikernas förväntningar. Färre beställda matkassar i återöppnande ekonomier och inflation som äter upp hushållens budgetar finns i bakgrunden till guidningen, vilket enligt Reuters drar ner prognosen under förväntningarna.

Omsättningen landade på 1,9 miljarder euro, vilket var strax över analytikernas förväntningar på 1,8 miljarder euro, enligt S&P Global Market Intelligence konsensus.

Det justerade rörelseresultatet blev 71,8 miljoner euro. Det var dock lägre än analytikernas förväntningar, som låg på 75 miljoner euro.

Hello Fresh förväntar sig att bolagets försäljning har en tillväxt på 2 till 10 procent detta år, jämfört med en omsättningstillväxt på 18 procent för året 2022.

Aktien har sjunkit med mer än 50 procent de senaste 12 månaderna. Vid börsöppningen sjönk aktien med 13 procent, men återhämtade sig senare under dagen och var vid 11.30-tiden ner med cirka 5 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Så mycket lägre är Lidls priser från och med i dag
Återhämtad gränshandel räddade Coop Västs resultat
Kartläggning: Här satsar kedjorna när nya butiker byggs
Icas drönarleveranser gjorde succé i Norrtälje
Norra Sverige har tappat över 50 butiker – de satsar i norr
Fastighetsutvecklaren: ”Fler kedjor vill norrut”
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.085