För snart 15 år sedan lanserade branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel en standard för livsmedelshantering i butik. Sedan dess har 1274 butiker i Sverige certifierat sig enligt den. Men i huvudsak är det enbart Ica-, Coop- och Citygrossbutiker som använt sig av branschstandarden. Willys, Hemköp och Lidl har valt att gå sin egen väg.
– ...
Därför dissar Hemköp, Lidl och Willys branschens standard
Omkring 1300 dagligvarubutiker i Sverige använder sig av samma standard för att certifiera sitt arbete med livsmedelssäkerhet. Men Lidl, Hemköp och Willys har valt att gå en annan väg.
![](https://image.nordjyske.dk/users/nordjyske/images/73736452.jpg?t%5Bstrip%5D=true&t%5Bcrop%5D%5Bwidth%5D=7360&t%5Bcrop%5D%5Bheight%5D=4907&t%5Bcrop%5D%5Bx%5D=0&t%5Bcrop%5D%5By%5D=0&t%5Bresize%5D%5Bwidth%5D=660&t%5Bresize%5D%5Bheight%5D=440&accessToken=8966dd3cb094ea790222d770ac9e55c9907ce2300a0c19a947265c22aeaa98f6)
Tanken med Svensk Dagligvaruhandels certifiering är att höja livsmedelssäkerheten i branschen. Bild: Colourbox
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration