23948sdkhjf

Ica varnar landets handlare efter hot i sociala medier

I ett internt meddelande, som SVT tagit del av, varnar Ica för ökade risker för angrepp mot butiker och personal. Det efter att företagets säkerhetsavdelning identifierat flera dödshot mot handlare på sociala medier och internetforum.

Det var i helgen som ett internt meddelandet skickades ut till alla landets Ica-handlare. Inlägg som "Dags att hänga varenda girig Ica-handlare" har fått Icas säkerhetsavdelning att agera och gå ut med en varning till landets handlare. Det rapporterar SVT Väst.

“Detta medför bedömt en risk för angrepp, mot butik, person eller privat egendom kopplat till detta förmedlade budskap”, står det i mejlet som SVT tagit del utav.

Hoten kan kopplas till den senaste tidens höjda matpriser.

– Genom vår säkerhetsavdelnings omvärldsbevakning har vi identifierat hot mot Ica-handlare som kollektiv på internetforum. Vår bedömning är att sannolikheten för att hoten ska verkställas är låg men vi vill ändå uppmärksamma Ica-handlarna på att det cirkulerar hot. Därför valde vi att informera alla Sveriges Ica-handlare om detta, säger Anders Jonasson, chef butikssäkerhet, i en kommentar till Fri Köpenskap.

I programmet "Sverige möts" kommenterar Ica-handlaren Christian Palmén varningen:

– Det känns ju tråkigt att det kan bli så allvarligt av någonting. Och det är klart, händer det något så är det ändå bra att man är beredd på det.

Han säger att är viktigt att debatten riktas mot faktorerna som ligger bakom de höjda priserna, som höjda elpriser och den ökade inflationen.

Han säger i programmet att han tror att sociala medier kan bidra till att trissa upp stämningen.

– Jag tror att det har med sociala medier att göra också, att det trissas upp där. Man är liksom anonym bakom hoten och skriver saker som man kanske inte menar.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189