23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad innebär det att köpa lagerbolag?

Ett aktiebolag som företagsform har många fördelar. Det är enkelt skilja på privata ekonomin och bolagets, det är även förmånligt ur skattesynpunkt och för att kunna göra avdrag.

Starta aktiebolag har blivit betydligt enklare och processen digitaliserats, men visste du att du kan köpa lagerbolag? Då behöver du inte vänta på att Bolagsverket godkänner din registrering av aktiebolag innan du kan starta med affärerna.

Att köpa ett lagerbolag

Att köpa ett lagerbolag är att köpa ett färdigt aktiebolag men som inte har någon verksamhet. Bolaget ska heller inte haft någon tidigare verksamhet utan kan liknas vid ett tomt skal.

Det går att köpa lagerbolag bland annat i Stockholm och har du redan färdigt ett bankintyg och bankkonto går det ibland att starta upp redant samma dag. En praktisk lösning för tidspressade entreprenörer i Stockholm som redan har affärsplanen på plats.

Du betalar en viss summa för att köpa ett bolaget, du behöver precis som om du skulle starta ett aktiebolag själv ha aktiekapitalet tillgängligt. Publika aktiebolag kräver 50 000 kronor och privata aktiebolag kräver 25 000 kronor i aktiekapital år 2021.

Fördelar-och nackdelar med att köpa lagerbolag

Det finns en flera fördelar med att köpa färdiga aktiebolag samtidigt som det finns nackdelar. De tre främsta fördelarna är:

  1. Tidsaspekten är den främsta fördelen, det går snabbt att komma igång med affärer vid köp av lagerbolag.
  2. Eftersom aktiebolaget redan är registrerat går det att ta kostnader direkt på bolaget så fort köpet är igenom.
  3. Du slipper gå igenom hela processen med det administrativa det innebär att själv registrera aktiebolag.

Nackdelarna är att du måste betala mer än om du registrera ett aktiebolag själv. Det är också lärorikt att lära sig processen som det medför att starta bolag själv. Registrera ett aktiebolag själv har blivit betydligt enklare därför om du har tid att vänta lite finns det fördelar med att göra arbetet själv.

Vad är viktigt att tänka på?

Det finns flera företag som har ägnar sig åt att sälja lagerbolag, ofta har företaget bildat flera aktiebolag som bara väntar på att säljas. I de flesta fall är det experter inom redovisning och redovisningskonsulter som tillhandahåller tjänsten.

Lagerbolaget är ett befintligt aktiebolag och lyder därför redan under regler som gäller för aktiebolag. När du köper ett lagerbolag registreras sen ett övertagande hos Bolagsverket. Det är viktigt att du tänker på att första räkenskapsåret utgår från när aktiebolaget startades och inte den dagen du köpet gick igenom.

Om du ska köpa ett lagerbolag var då även noga med att kontrollera så att det verkligen inte funnits någon verksamhet innan. Ibland finns det vissa missförstånd där gamla aktiebolag felaktigt anges som lagerbolag, ett lagerbolag startas endast för att säljas vidare.

Sänd till en kollega

0.047