23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hållbarhet på alla plan

I tider som präglas av en global klimatkris som blir allt mer påtagligt är det nog många som funderar över vad vi kan göra för att minska vår egen klimatpåverkan.

Vi blir dagligen påminda om att klimatet tar stryk av vi människors agerande och sätt att leva.  Politiker diskuterar krisen, nyheterna skriver om det och du blir säkert även påmind på exempelvis arbetsplatsen av dina kollegor. Klimatkrisen är ständigt närvarande.

Vad kan vi som individer då göra för att minska vårt så kallade klimatavtryck? Det finns många saker som vi relativt enkelt kan göra för att minska vårt avtryck. Vi kan bland annat välja att energieffektivisera våra hem. Genom att isolera fönster och dörrar krävs det inte lika mycket värme för att hålla ditt hem varmt och därmed minskar din klimatpåverkan.

Mode för klimatet
Klädindustrin sägs vara en stor miljöbov. Idag konsumerar vi människor en alldeles för stor mängd kläder för att det ska vara hållbart. Ett sätt att minska din påverkan på klimatet när du shoppar är att välja plagg som är tillverkade av hållbara material och på ett hållbart sätt. Plagg tillverkade av ett material baserat på bambu spås vara framtidens hållbara alternativ till bomull.

Bomull kräver enorma mängder vatten vid tillverkningen, vilket påverkar klimatet negativt. En av fördelarna med bambufiber är att det framställs i så kallade slutna system. I dessa slutna system återanvänds vatten och kemikalier istället för att släppas ut. Ju mer vi människor väljer att shoppa hållbart mode desto mer press kommer det bli på textiltillverkarna att utveckla klimatsmartare och mer hållbart material. 

Ett hållbart alternativ
Om du redan nu vill förändra dina shoppingvanor till det bättre är Copenhagen Bamboo ett bra hållbart alternativ. De tillverkar både kalsonger och strumpor i bambumaterial. Bambu är ett utmärkt val när det gäller underkläder och strumpor då det andas mycket bättre än bomull och det är dessutom otroligt mjukt och skönt mot huden. Så genom att handla plagg gjorda av bambu gör du inte bara ett klimat medvetet val utan också ett bra val för din kropp.

Det finns många olika sätt att minska ditt eget klimatavtryck på. Genom att tänka igenom och undersöka vad dina vardagssysslor har för påverkan är det enkelt att ändra små grejer som du egentligen inte märker av. En så simpel grej som nöjesshopping må tyckas obetydlig men det är de små förändringarna som oftast är lättast att hålla i. Ett mer hållbart levnadssätt kommer påverka ditt samvete, din plånbok och din kropp positivt!

Sänd till en kollega

0.016