23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så håller du tjuven borta under semestern

Är det dags för semester? Då kan det vara en god idé att se över säkerheten där hemma och minska risken för inbrott. Det finns massor du kan göra för att inte locka till dig tjuvarnas uppmärksamhet.

Att inbrottstjuvarna är framme på sommaren och letar tomma hus är ingen nyhet. Villainbrotten sker i största utsträckning i vinterns mörker, men även på sommaren kan vi se att statistiken över anmälda villainbrott ökar.

Detta på grund av att vi gärna reser iväg under semestern och lämnar husen tomma under flera veckor. Men det finns en hel del att göra för att undvika tjuven.

Göm dina värdesaker
Det låter kanske som en självklarhet. Men det är inte ovanligt att värdesaker ligger framme och lockar i närheten av fönster, eller på hyllor. Vill du vara riktigt säker på att tjuven inte kommer åt dina allra mest värdefulla prylar kan du skaffa ett kassaskåp, som finns i olika storlekar. Du hittar ett stort utbud hos mbgsweden.com via länken här. http://www.mbgsweden.com/kategori/kassaskap/20

Skaffa ett inbrottslarm
Du som ofta är borta och lämnar huset obevakat kan minska risken för inbrott genom att skaffa ett inbrottslarm. Det finns ett stort utbud, i olika prisklasser på marknaden och du kan ofta välja både tysta och ljudliga alternativ. De flesta larmen är idag kopplade till aktiva larmcentraler med direktutryckning.

Berätta att du ska resa bort – men inte på sociala medier
Berätta gärna för dina nära och kära och även grannarna att du ska resa bort och att huset kommer att stå tomt. Kanske kan en vän hjälpa till att vattna blommorna och då också tömma posten i brevlådan, så att du inte drar till dig uppmärksamhet om att du är bortrest.

Skriv dock inte på sociala medier att du är bortrest och exakt hur länge, tjuvarna kollar nämligen där också.

Stäng fönster och dörrar
Det är lätt hänt att glömma att man lämnat ett fönster på glänt, inte minst på sommaren. Ta en extra koll runt omkring i bostaden så att allt är låst och stängt. Det är onödigt att att bjuda in tjuven och göra det enkelt att komma in i bostaden.

Använd belysning med timer
En helt nedsläckt bostad under en längre tid kan dra till sig uppmärksamhet från inbrottstjuvar. Idag finns det massor av lösningar på timer-belysning, så att det i alla fall ser ut som om du är hemma fastän du ligger på sandstranden i Thailand.

Ställ in belysningen så att den lyser någon timme om kvällen, så håller du borta tjuvarnas uppmärksamhet.

Sänd till en kollega

0.031