23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välja rätt pergola

En pergola passar bra att ha under sommaren för att kunna ge dig ett bra skydd mot sol, vind och regn. En pergola kan ses som ett slags altanskydd så väl som ett eget fristående uterum. Oftast så köper man ett pergolasystem för att ha ute i sin trädgård.

Du kan köpa en pergola här. Det finns idag många varianter av pergolor. De flesta är öppna strukturer med stödbalkar som håller upp en dekorativ takdesign. En pergola kan vara utan väggar så väl som det går att köpa till sidoskydd till den.

Du kan använda en pergola för att accentuera din trädgård, men också för att länka ihop paviljonger och ge skugga på öppna terrasser. De består vanligtvis av lamelltak som släpper in lite solljus i utrymmet.

Pergolor är något som funnits länge. Förr var det vanligt att man hade balkar av trä och att taket i sig bestod växtlighet. Idag har man gått steget längre och skapat pergolor med smarta tak som går att öppna upp och stänga till.

Pergola som skydd

Pergolor ger skydd mot vädret utan att begränsa din utsikt eller upplevelsen av den. Även om ett lamelltak kanske inte verkar vara en bra idé, kan det ge en verkligt flexibel lösning för din uteplats om du väljer en pergola som stängs tätt för att stänga ute regnet och hålla utrymmet under torrt. Det justerbara jalusitaket styrs med en handhållen fjärrkontroll eller röstkommandon till din föredragna digitala hemassistent, och ger dig fin kontroll över sol/skuggsbalansen.

Med en inbyggd sensoruppsättning som övervakar förhållanden kan pergolan stängas automatiskt vid första tecken på regn. Den öppnar också automatiskt sina lameller i hård vind för att förhindra potentiella skador från uppströms. För hem i svalare zoner kommer en frostsensor att se efter sänkningstemperaturer och öppna spjällen för att förhindra att snö byggs upp.

Vad tillför en pergola till ditt hus?

Som husägare kan du använda den som skugga när dina vänner kommer över för att njuta av en kväll med grillat, utan att solen är i vägen för er. En pergola kan även tillföra så mycket mer. Den kan ge ett bra utrymme utomhus att vistas i så väl som att dess bjälkar kan användas för att odla klättrande växter vid.

En pergola har förvisso en öppen struktur men med dess tak samt att du kan lägga till sidoskydd gör att du kan få en plats med bra avskildhet.

En pergola kan även ha andra saker som belysning med mera och kan bli en bra samlingspunkt ute för din familj eller för dina vänner, både dagtid och på kvällarna.

Hitta en passande pergola

Om du är ute efter en bra pergola som passar dig och din trädgård så kan du hitta många modeller av pergolor hos Pergolux. Alla deras produkter är designade i Norge och klarar därmed av nordiskt väder och nordisk temperatur. Med en pergola från Pergolux får du mer tid tillsammans med din familj eller med dina vänner. Det ute i det fria, men ändå skyddat!

Sänd till en kollega

0.095