23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Marktegel – en kort beskrivning

Vad är marktegel? Det är en form av marksten som används som markbeläggning. Var? Många väljer att lägga marktegel i sina trädgårdar. Som namnet självt antyder är marktegel en form av tegel tillverkad för att tåla tyngre belastning jämfört med vanligt tegel.

Marktegel går inte sönder speciellt lätt och tål dåligt väder och en tuffare utomhusmiljö. Därutöver är den också väldesignad och snygg, speciellt i jämförelse med vanliga betongplattorna.

Marktegel tillverkas i olika färger. Den ser ut som tegelsten men sakna hål. Dess hållbarhet gör den till ett utmärkt val för svenska trädgårdar. Tillverkningsmaterialet har bränts vid hög temperatur vilket resulterat i dess långa hållbarhet. Den suger inte åt sig fukt och bildar inte mossa eller alger.

Lägg gärna marktegel överallt i din trädgård, även på de mindre gångarna för att behålla ett helhetligt utseende.

Marktegel och dess användningsområden

Marktegel som en beläggning. Som det sades tidigare är den ganska populär att läggas i trädgårdar men kan även användas på gågator i innerstäderna. Idag finns det även modeller som tål stor belastning, till exempelvis en bil.

Marktegel ska läggas på en bearbetad mark. Underlaget ska först och främst vibreras och sedan förses med sättgrus. Nästa steg är att lägga själva markteglet.  

Beläggningen läggs av utbildade hantverkare. Om den läggs på rätt sätt kommer den att hålla länge och behålla sin snygga form. Underhållet är lätt. Du behöver rensa ogräs och rengöra med högluftstryck.

Att välja rätt partner att jobba med

Hur väljer du rätt partner att jobba med ifall du ska lägga marktegel? Det bästa rådet är att söka på nätet efter företag som både säljer och lägger marktegel. Varför? För att det är betydligt lättare att jobba med en firma som både levererar och slutför själva projektet.

Helst ska du titta efter företag som arbetar i närheten av ditt hem. Titta gärna på flera olika företag innan du bestämmer dig. Samla helst 2–3 offerter för att jämföra priser. För en person som inte är insatt i ämnet kan det vara svårt att bedöma kvalitén. Men lugn. Det finns ett sätt att ta reda på ifall markteglet du valt håller måttet. Hur? Titta gärna på jämförelsesidor för att få en överblick av markteglet som erbjuds och se till att beställa från det märket som anses vara bra nog.

Efter att du gjort din undersökning kan du välja en partner och sätta i gång med själva arbetet i trädgården.

Sänd till en kollega

0.031