23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Billigare pris för Volvos nya XC40

XC40 är en helelektronisk bil med en mycket prisvärd prislapp. Det är en fascinerande bil som är attraktiv i olika målgrupper såväl föräldrar som yngre personer. Volvo gjorde en kundundersökning inför sin lansering av XC40 samt en annan bilmodell för att se vilka behov och vilken efterfrågan som fanns. Man kunde utifrån kundundersökningen sedan avgöra vilka prioriteringar som skulle göras i XC40 och det är därför proportioner och design har prioriterats.

Tillbehör till din XC40

Även om Volvos elbil XC40 håller en stilfull design rakt igenom finns det vissa tillbehör som kan köpas till för att göra upplevelsen ännu mer top notch. Det kan vara gummimattor till bil som är helt skräddarsydd utifrån måtten i din bil. Genom att köpa en bagagerumsmatta eller en vanlig bilmatta för sätena gör du ditt yttersta för att skydda bilen från smuts och fukt. Särskilt under vintertid när det är vanligt med slask och snö kan det vara fördelaktigt att investera i bilmattor för din XC40.

Varför är XC40 prisvärd?

XC40 har en elmotor samt framhjulsdrift jämfört med modellen som lanserades 2019 Recharge Twin som har fyrhjulsdrift och två elmotorer. Därför gör det att XC40 Recharge är såväl effektiv samt prisvärd. Om du laddar XC40 Recharge på en 150 kw laddningsstation tar det endast 32 minuter för bilen att ladda från 10 % till 80 %. Detta spann är det främsta för majoriteten av kunderna som köper XC40. Har du laddat din XC40 kommer du cirka 40 mil på en laddning.

XC40 är alltså en aning billigare elbil jämfört med många andra. Just på grund av att den endast har en elmotor så är batteriet inte så omfattande i jämförelse med andra elbilar. Fastän vissa förändringar har skett i tillverkningen för att effektivisera tillverkningskostnaden (just för att pressa försäljningspriset) så är det en premiumbil som kategoriseras som SUV.

Mer info om XC40

Denna bilmodell tillverkas i Ghent (Belgien) och produktionen fortsätter under 2022. Kostnaden för XC40 startar på 529 900 kronor på nätet. För den som vill ha en XC40 finns den även som Care By Volvo och kostar då 5690 kronor i månaden. För vissa kan det kännas ångestfylld med räckvidden på bilen, när vet man när det är dags att ladda och hur långt är det tills nästa laddningsstation? Det finns navigering i bilen som ger tips var det finns laddstationer längst körsträckan. Om man ska köra långt kan det däremot vara bra att planera lite i förväg för att ta hänsyn till infrastrukturen. Numera finns det laddstationer på många platser runtom i världen, och ständigt pågår arbetet för att elbilsförare inte ska behöva känna ångest kring laddningsmöjligheter under bilresan.

Sänd till en kollega

0.469