23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svårt att välja kakel eller klinker?

Det här inlägget är sponsrat.

När man ska välja kakel och klinker är det lite som att shoppa loss bland en massa fina tyger. Det finns så mycket att välja mellan! Men med lite planering och tips kan du hitta rätt utan problem. Här får du några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Börja med att titta på storleken och formen på de ytor du ska kakla eller lägga klinkers. Vilka proportioner passar ditt hem bäst? Är det stora ytor som gäller eller små, intima rum? Det finns olika typer av kakel och klinker för alla olika ytor.

Tänk sedan på vad du vill att ditt golv eller vägg ska förmedla. Ska det vara ett starkt statement golv i marmor som tar hela uppmärksamheten? Eller vill du ha något som smälter in och blir en del av den övergripande inredningen?Kom även ihåg att idag kan många klinkerplattor även läggas utomhus, det finns massor av utomhusklinker som är anpassade för att användas i olika utomhusmiljöer. 

Vad är skillnaden på marmor klinker och äkta marmor?

Klinker finns i massa olika utföranden, med dagens teknik så är det väldigt svårt att se någon skillnad på t.ex. en marmor klinker och en äkta marmor. Det som eventuellt skulle vara en skillnad är att med en äkta marmor så får du en platta som kommer med naturens egna signatur, eller som många människor skulle kalla det, defekter. Däremot finns det även klinkerplattor som försöker att efterlikna dessa defekter och i många av fallen är det praktiskt taget omöjligt att urskilja dessa klinkerplattor från naturlig marmor.

Se mer på de olika typerna av kakel och klinker med olika strukturer, material samt ytfinish. Vitt glansigt kakel ger ett mer elegant intryck medan matta ytor uppfattas som mer stilrena och moderna. Handmålat kakel är alltid unikt och skapar mycket personlighet i rummet.

Underhållning av kakel och klinker på golv

Fördelen med kakel och klinker är bland annat att det är enkelt underhåll. Oavsett om du väljer kakel eller klinker, se till att ta hand om det på rätt sätt när det väl är installerat. Rengör alltid ytan med mild rengöringsmedel och torka av den regelbundet för att hålla den i gott skick. Då blir det en fin detalj i ditt hem under många år framöver. Rekommendationen är golvrengöringsmedel och vatten. 

Man kan använda i princip vilket godkänt rengöringsmedel som helst så länge det är avsedd för golv. Bra att använda en mopp som är mjuk och att undvika en grov borste vilket kan repa ytan om man tar i ordentligt. Har man smuts som har fastnat på ytan, typ tuggummi eller likvärdigt så fungerar ett rakblad utmärkt för att få bort smutsen.

Det finns verkligen mycket att tänka på när man ska välja kakel och klinker. Här kan du hitta lite mer information. Med lite eftertanke och nyttig information kommer du att hitta rätt.

Sänd till en kollega

0.094