23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svart Stål

Tillbaka till företagsprofilen.

CO2-svetsning som det kallas i dagligt tal är en process där Hosta har stor kapacitet. Det finns möjlighet för både TIG-svetsning, MIG-svetsning, punktsvetsning, bultsvetsning och elektrodsvetsning. Våra medarbetare har certifikat inom de flesta vanliga formerna för svetsning, vilket bidrar till att säkerställa en hög kvalité.

MIG/MAG-svetsning
MIG/MAG-svetsning är en förkortning av Metall Inaktiv Gas- eller Metall Aktiv Gas-svetsning. Det betyder att det är skyddsgasen som bestämmer om det är fråga om MIG- eller MAG-svetsning. I dagligt tal kallas processen oftast bara CO2-svetsning.

Vid MIG/MAG-svetsning skapas en ljusbåge mellan arbetsstycket och det tillsatsmaterial som kontinuerligt tillsätts från en trådrulle. Tillsatsmaterialet fungerar alltså som en elektrod.

Valet av skyddsgas bestäms av materialet som man ska svetsa i och tillsatsmaterialet man svetsar med. Skyddsgasförbruket ligger på 10-20 l/min först och främst beroende av vilken bågform som man svetsar med (kortbåge eller spraybåge).

MIG/MAG processen är den mest använda svetsprocessen, både när det är fråga om manuell svetsning, automatiserad svetsning och robotsvetsning.

TIG-svetsning (Tungsten Inaktiv Gas)
TIG-svetsning ger ett annat visuellt resultat då svetsningen är mindre. TIG-svetsning ger möjlighet för att smälta ihop två ämnens material utan tillsatsmaterial (svetstråd). Själva svetsprocessen har inte så stor produktion som CO2-svetsningen.

Bultsvetsning
Bultsvetsning är en svetsmetod som har utvecklats enbart för påsvetsning av bultar och stag. Hosta Industries A/S svetsar upp till M12. Bultsvetsning kräver en bultsvetsmaskin och svetsbultar/stag. Med en ultrakort, stor strömpuls smälts en speciellt tillverkad spets på bulten mellan plåtmaterialet och bulten och på så sätt svetsas bulten fast. Bultsvetsning kräver ingen förlokning/laserskärning av hål eller andra tillverkningar i ämnet.

Punktsvetsning
Punktsvetsning är en metod som ofta används inom bilindustrin för att svetsa ihop två plåtar där ytorna ligger ihop. Svetsprocessen används också på många andra ställen och Hosta Industries A/S använder bland annat processen för att svetsa ihop delar för kaminer. Man använder speciellt utformade kopparelektroder för uppgiften. Elektroderna pressas mot plåten och det tillförs en stor strömpuls under kort tid. Det gör att plåtmaterialet smälter ihop. Metoden är bland annat lämplig för material som aluminiumzink, varm galvaniserat stål och stålplåtar.

Fakta om Hosta Industries A/S

Adress
Hosta Industries A/S
Gørtlervej 1
9320 Hjallerup

Region
Danmark
Nordjylland
Brønderslev Kommune

Telefon: +45 98281677

VAT nummer: DK14119094

P nummer: 1000683228

Anställda: 78

Kontaktpersoner

Christian Mosevang Christian Mosevang
Yrke: Direktør
Telefon: +45 20111799

Sänd till en kollega

0.081