23948sdkhjf

Här är Fri Köpenskaps tio mest lästa artiklar 2018

Vi summerar året som gått med tio nyheter som fick branschen att klicka.

Många nyheter har passerat under året. Men några stack ut och väckte extra mycket intresse. Från årets matbluff till tvisten som stängde City Gross i Rosengård. Här är Fri Köpenskaps tio mest lästa artiklar online.

  1. I början av året utsågs Årets matbluff. Minns ni vilka fem varor som nominerades till årets mest vilseledande livsmedelsprodukt?
    De här varorna kan bli ”Årets matbluff”

  2. Fri Köpenskaps årliga prisgala är viktig för att höja statusen för branschen. I september var det dessutom tioårsjubileum och extra festligt i Stockholms stadshus när Dagligvarugalans vinnare korades.
    Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2018

  3. Då och då dyker det upp entreprenörer som vågar utmana de stora kedjorna. I november skrev vi om handlaren Ruey-Hwa Lin som snart öppnar sin andra butik, Matarket i Strängnäs.
    Frifräsare öppnar där Coop och Lidl lämnar

  4. Den traditionella dagligvarubranschen attackeras från flera håll. Bland annat från restauranger och convenience. I oktober var intresset stort för bensinmackskedjan St1:s expansionsplaner.
    Explosionen: öppnar 104 butiker

  5. Den enes bröd den andres död. Ett antal butiker försvann under året. Några av dem gick i konkurs. Som Ica Nära-butiken i Ullånger till exempel. I oktober kom beskedet.
    Ica-butik i konkurs

  6. Förtroendet för rättssystemet fick sig en knäck när vi i september rapporterade om stöldhärvan i Göteborg där alla misstänkta friades och tjuvarna fick tillbaka stöldgjods för miljoner.
    Sju friade efter miljonhärva: ”Det är en enorm skandal”

  7. En annan Ica-butik med dålig lönsamhet var Nära-butiken i stadsdelen Östertälje i Södertälje. I början av november kom nedläggningsbeskedet och butiken slog sedan igen den 22 november.
    Ny Ica-butik läggs ned

  8. Många ville också läsa om Icahandlaren i Kallhäll, Joakim Enerstrand, som testade nya grepp för att förbättra relationen till eleverna i skolan ett stenkast bort. Allt vände med en grillunch.
    Bjöd snattarna på lunch – då minskade stölderna

  9. Familjeföretaget Sevan valde i våras att för första gången rekrytera en vd utanför familjen. Ett halvår senare fick nya vd:n Julia Kronlund pris som Årets syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan.
    Hon är Sevans nya vd

  10. En infekterad hyrestvist mellan Bergendahls och fastighetsbolaget Trianon har orsakat många rubriker. Till slut ledde det till Bergendahls beslut att avveckla City Gross-butiken i Rosengård.
    Kriget slut – City Gross stänger
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.61